Termeni și Condiții

A. Datele furnizorului

 1. Numele furnizorului: Asociația Româna pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.) - filiala Cluj.
 2. Sediul furnizorului: Cluj Napoca, str. Traian Vuia nr. 149, jud.Cluj, România.
 3. Adresă de corespondență: Cluj Napoca, str.Ciocârliei nr.42, bl. M6, ap.7, jud.Cluj, România.
 4. Email: contact.arpiacluj@gmail.com
 5. Tel.: +40 730 588 090
 6. Cont bancar LEI: RO35 BTRL RONC RT02 1793 3001 deschis la Banca Transilvania.
 7. Cod de Identificare Fiscală: 32143971

B. Definiţii

 1. Furnizor: persoană juridică prestând servicii de tip informativ
 2. Utilizator: persoana care accesează site-ul, în scopuri private sau profesionale şi care a acceptat termenii şi condiţiile de utilizare ale prezentului site;
 3. Site: portalul aparţinând şi fiind administrat de A.R.P.I.A. - filiala Cluj, care se află la adresa www.arpia-filialacluj.ro, prin intermediul căruia utilizatorul are acces la informaţii privind activitatea A.R.P.I.A. - filiala Cluj.
 4. Conţinutul site-ului: orice material, orice informaţie, publicate pe site sub orice formă – text, fotografii, grafică, audio, video;
 5. Utilizare abuzivă: utilizarea site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor şi legislaţiei în vigoare sau în orice alt mod care poate aduce prejudicii A.R.P.I.A. - filiala Cluj. Donația reprezintă transferarea benevolă de către o persoană fizică a unei sume către A.R.P.I.A. - filiala Cluj pentru a sprijini proiecte, programe sau activități desfășurate de aceasta și prezentate pe site-ul www.arpia-filialacluj.ro.
 6. Donația reprezintă transferarea benevolă de către o persoană juridică a unei sume către A.R.P.I.A. - filiala Cluj pentru a sprijini proiecte, programe sau activități desfășurate de aceasta și prezentate pe site-ul www.arpia-filialacluj.ro.

C. Condiţii

Drepturi de proprietate intelectuală

Conținutul Site-ului este selectat după criteriile Furnizorului și la libera alegere a acestuia. Conținutul Site-ului www.arpia-filialacluj.ro este protejat de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Toate materialele integrate în acest Site sunt proprietatea intelectuală a Furnizorului. Aceste materiale pot fi utilizate numai cu menționarea sursei şi cu acordul scris în prealabil al furnizorului. Site-ul www.arpia-filialacluj.ro este pus la dispoziția utilizatorilor pentru a fi folosit numai în interes personal sau profesional și în scop educațional.

Furnizorul își rezervă dreptul de a remedia în orice modalitate permisă de lege orice violare a acestor termeni și condiții, inclusiv violarea drepturilor A.R.P.I.A. - filiala Cluj referitoare la sigla și logo-ul asociației și a drepturilor de autor referitoare la conținutul site-ului.

D. Excluderea răspunderii

Furnizorul îşi asumă responsabilitatea de a actualiza conţinutul site-ului în mod constant în măsura propriilor posibilităţi, însă nu răspunde de proprietatea integrală, actuală acestuia în orice împrejurare, sau eventualele schimbări aplicate în conţinut. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul site-ului, inclusiv termenii și condițiile de utilizare ale acestuia.

Furnizorul nu răspunde pentru consecințele, inclusiv financiare, ce decurg din utilizarea site-ului, inclusiv folosirea necorespunzătoare, improprie sau frauduloasă a acestuia.

Există posibilitatea ca Site-ul să sufere schimbări, fără voia şi implicarea furnizorului. Prin urmare Furnizorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru precizia, veridicitatea, actualitatea sau conţinutul acestor informaţii, documente sau alte materiale scrise.

Furnizorul nu garantează și nu își asumă responsabilitatea pentru orice contaminare cu viruși sau orice altă contaminare care are proprietăți distructive. Nicio transmisiune pe internet nu este 100% sigură, de aceea orice informație transmisă prin e-mail implică riscul utilizatorului.

Furnizorul nu garantează funcţionarea fără erori sau greşeli a Site-ului. Furnizorul nu acoperă pagubele, pierderile sau costurile care provin din utilizarea, funcţionarea necorespunzătoare sau eronată a Site-ului şi greşelile care pot proveni din errori ale sistemului sau al unor contaminări cu viruşi.

Site-ul www.arpia-filialacluj.ro poate conține link-uri către alte site-uri care nu sunt controlate de către A.R.P.I.A. - filiala Cluj. A.R.P.I.A. - filiala Cluj pune la dispoziție aceste link-uri doar cu caracter informativ și pentru a ajuta utilizatorul, iar includerea acestora nu presupune ca A.R.P.I.A. - filiala Cluj să obțină vreo aprobare în acest sens din partea site-urilor respective. A.R.P.I.A. - filiala Cluj nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul acestor site-uri sau în legătură cu acestea.

Donații

A. Preambul

Acest regulament se aplică și vizitatorilor/donatorilor site-ului www.arpia-filialacluj.ro Prin accesul, navigarea și folosirea site-ului www.arpia-filialacluj.ro, numit în continuare și „Site” sau „Site-ul”, sunteți de acord cu Termenii și condițiile generale de folosire a acestuia. În plus, prin folosirea metodei de donații online, sunteți de acord cu termenii și condițiile de mai jos, aplicate exclusiv în cazul donațiilor efectuate online.

B. Cum donez

 1. Asociația Româna pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.) - filiala Cluj acceptă donații online. Donațiile prin credit card vor fi efectuate în LEI și se fac prin serviciul de procesare plăti online oferit de MobilPay.
 2. Prețul tranzacției indicat este prețul net care va fi plătit de utilizator, fără nicio taxa suplimentară.
 3. Puteți face o donație online urmând pașii de mai jos:
  • Selectați "Card Bancar" de pe pagina de contact la secțiunea "Susține A.R.P.I.A."
  • Introduceți sau alegeți suma donată dorită.
  • Introduceți datele dvs. personale.
  • Introduceți datele despre credit/debit card.
  • Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran va mulțumește pentru donația efectuată și va oferă informațiile relevante pentru această operație. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.
 4. Plata cu cardul va apărea pe extrasul de cont cu numele "Donație A.R.P.I.A. - filiala Cluj"

C. Politică de Securitate

 1. a.Informațiile personale sunt necesare pentru procesarea corectă și eficientă a comenzii plasate de către dumneavoastră. Introducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL. Informațiile personale nu sunt transferate către alte terțe părți.
 2. Donațiile de pe acest website sunt tranzacționate prin intermediul serviciilor de plăti on-line oferite de MobilPay. Riscurile asociate unei plăti on-line sunt:
  • Datele personale introduse de dumneavoastră pentru completarea comenzii să între în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite – MobilPay garantează securitatea sistemelor sale informatice.
  • Datele dumneavoastră în cazul plăților prin card bancar (număr de card, dată expirării etc.) să între în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite. În cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de catre MobilPay pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, aceastea fiind direct introduce în sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o banca certificată în sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parolă secretă știută numai de dumneavoastră , similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM. Citiți Verified by Visa și SecureCode pentru detalii complete legate de sistemul „3-D Secure”. Dacă ați ales metodă de plata „Card credit/debit”, este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră. Pentru plățile cu carduri de credit/debit, emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și Mastercard / Maestro), este folosit sistemul „3-D Secure” elaborat de aceste organizații, care asigura tranzacțiilor on-line același nivel de securitate precum cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. „3-D Secure” asigura, în primul rând, că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, „3-D Secure” este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate, cunoscut numai de posesor, și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, după caz. Sistemul „3-D Secure” permite efectuarea de cumpărături sau donații on-line cu orice card emis sub licență Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit și cele electronice Maestro și Visa Electron. Sunt acceptate și cardurile virtuale emise de aceste organizații.

D. Metode de plata

Puteți alege dintre următoarele metode de plata: card de credit/debit prin MobilPay, transfer bancar/ordin de plata, 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit .

Dacă ați selectat card de credit/debit că metodă de plata, este necesar să completați un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran va mulțumește pentru comandă pe site-ul nostru și va oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le veți primi de asemenea prin e-mail.

MobilPay acceptă următoarele cărți de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.

E. Politică de returnare

Donațiile se pot returna donatorilor, în cazul în care acesta solicită în mod expres, exclusiv pentru donațiile online efectuate prin card bancar. În acest caz, donatorii vor trimite, în termen de maximum 14 zile calendaristice, din momentul în care a fost efectuată donația, o cerere scrisă către A.R.P.I.A. - filiala Cluj în care vor solicita, în mod expres, returnarea sumei donate. Donatorul va atașa, la această cerere dovada donării acestei sume de bani prin intermediul site-ului www.arpia-filialacluj.ro. Cererea de returnare a donațiilor va fi expediată prin poștă electronică, la adresa: contact.arpiacluj@gmail.com sau prin poștă, la adresa: Cluj Napoca, str.Ciocârliei nr.42, bl. M6, ap.7
jud.Cluj, România.

F. Confidențialitate

Datele solicitate de către Asociația Real Sports, MobilPay vor fi folosite doar în contextul facilitării donațiilor către asociație.

Informațiile obținute de la utilizator nu vor fi puse la dispoziția nici unei persoane fizice, juridice, instituții, etc. decât în cazul în care sunt solicitate justificat de către autoritățile în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau în cazul în care se abuzează în orice fel de website.

Datele personale ale utilizatorului vor fi folosite de A.R.P.I.A. - filiala Cluj sau MobilPay numai în scopul declarat anterior. Informațiile din formularul de plata vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea donației.

G. Dispute și conflicte:

Orice tentativă de acces neautorizat în Site și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competențe.

Eventualele litigii, divergente sau pretenții rezultate din sau în legătură cu donațiile efectuate, vor fi soluționate prin negocieri amiabile. Dacă aceste negocieri nu au succes în termen de 10 zile calendaristice de la dată la care apare dispută, această va fi soluționată de instanțele competențe.

Termenii și condițiile generalede folosire a Site-ului sunt acceptate în deplină cunoștință de către utilizator, actul de donație implicând acceptarea imediată și totală a termenilor amintiți.

Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, utilizatorul își asumă în totalitate aceste riscuri.

G. Dispoziții finale

 1. Modalități de primire a donațiilor:
  • donații online, direct de pe site-ul www.arpia-filialacluj.ro, prin intermediul serviciului specializat MobilPay;
  • donații direct în contul A.R.P.I.A. - filiala Cluj deschis la Banca Transilvania, CIF: 32143971: IBAN lei RO35 BTRL RONC RT02 1793 3001
  • Sumele colectate, prin metodele prezentate mai sus, vor fi afectate doar de comisioanele bancare. Valoarea comisioanelor poate să difere în funcție de banca unde se plătește/încasează donația. A.R.P.I.A. - filiala Cluj nu poate oferi informații legate de comisioanele bancare. Pentru aceste informații, va rugăm să va adresați direct instituțiilor bancare.
  • redirecționare a sumei 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit
  • mai multe informații referitoare la metodele prezentate mai sus se pot gasi pe pagina de contact la secțiunea "Susține A.R.P.I.A."
 2. Toți utilizatorii se obligă să respecte legile în vigoare.
 3. Termenii și condițiile prezente pot fi oricând modificate fără preaviz.

Politica de cookies

A. Introducere

 1. Confidențialitatea vizitatorilor website-ului nostru este foarte importantă pentru noi și ne luăm angajamentul să o protejăm. Această politică explică ce vom face cu informațiile dumneavoastră personale.
 2. Acordarea consimțământului asupra utilizării cookie-urilor în concordanță cu termenii acestei politici atunci când vizitați website-ul nostru pentru prima dată, ne permite să utilizăm cookie-uri de fiecare dată când vizitați website-ul nostru.

B. Colectarea informațiilor personale

Pot fi colectate, stocate și utilizate următoarele tipuri de informații personale:

 1. informații despre computer, inclusiv adresa IP, locația geografică, tipul și versiunea browser-ului și despre sistemul de operare;
 2. informații despre vizitele și utilizarea acestui website, inclusiv sursa de recomandare, durata vizitei, vizualizările paginii și căile de navigare pe website;
 3. informații precum adresa dvs. de e-mail, pe care le introduceți atunci când vă înregistrați pe website-ul nostru;
 4. informații precum numele și adresa dvs. de e-mail, pe care le introduceți pentru a configura abonările la e-mailurile și/sau la buletinele noastre informative;
 5. informații pe care le introduceți în timp ce utilizați serviciile de pe website-ul nostru;
 6. informații care sunt generate în timp ce utilizați website-ul nostru, inclusiv despre când, cât de des și în ce circumstanțe îl utilizați;
 7. informații conținute în orice comunicări ne trimiteți prin e-mail sau prin intermediul website-ului nostru, inclusiv conținutul comunicărilor și metadatele acestora;
 8. orice alte informații personale pe care ni le trimiteți.

Înainte de a ne divulga informațiile personale ale unei alte persoane, trebuie să obțineți consimțământul acelei persoanei atât pentru divulgarea, cât și pentru procesarea informațiilor personale în conformitate cu această politică.

C. Utilizarea informațiilor dvs. personale

Informațiile personale transmise prin intermediul website-ului nostru vor fi utilizate în scopurile specificate de această politică sau în paginile respective ale website-ului.

Putem folosi informațiile dvs. personale pentru:

 1. administrarea website-ului și a asociației noastre;
 2. personalizarea website-ului nostru pentru dvs.;
 3. autorizarea utilizării serviciilor disponibile pe website-ul nostru;
 4. trimiterea de rapoarte, facturi și notificări de plată către dvs. și colectarea plăților de la dvs.;
 5. trimiterea de comunicări în vederea informării;
 6. trimiterea prin e-mail de notificări solicitate în mod expres;
 7. trimiterea buletinului nostru informativ prin e-mail, dacă l-ați solicitat (ne puteți informa oricând dacă nu mai doriți această comunicare);
 8. trimiterea de comunicări referitoare la asociația noastră sau la companiile unor terți selectați cu atenție, care considerăm că vă pot interesa, prin poștă sau, acolo unde ați consimțit în mod specific, prin e-mail sau tehnologii similare (ne puteți informa în orice moment dacă nu mai doriți să primiți comunicări);
 9. abordarea solicitărilor și reclamațiilor făcute de dvs. sau despre dvs. referitoare la website-ul nostru;
 10. păstrarea securității website-ului nostru și prevenirea fraudelor;
 11. verificarea respectării termenilor și condițiilor care reglementează utilizarea website-ului nostru (inclusiv monitorizarea mesajelor private trimise prin intermediul serviciului nostru de mesagerie privată);
 12. alte utilizări

Dacă trimiteți informații personale în vederea publicării pe website-ul nostru, vom publica și vom folosi aceste informații în concordanță cu întinderea acordului pe care ni-l furnizați. Setările de confidențialitate pot fi utilizate pentru a limita publicarea informațiilor dvs. pe website-ul nostru și pot fi modificate cu ajutorul comutatoarelor de confidențialitate de pe website.

Fără consimțământul dvs. expres, nu vom furniza informațiile dvs. personale către terți pentru marketingul direct din partea acestor terți sau din partea oricărei alte terțe părți.

D. Divulgarea informațiilor personale

Putem divulga informațiile dvs. personale oricăruia dintre angajații, ofițerii, asigurătorii, consilierii profesioniști, agenții, furnizorii sau subcontractanții noștri după cum este necesar în mod rezonabil pentru scopurile prevăzute în această politică.

Putem dezvălui informațiile dvs. personale oricărui membru al grupului nostru, după cum este necesar în mod rezonabil pentru scopurile prevăzute în această politică.

Putem divulga informațiile dvs. personale:

 1. în măsura în care ni se solicită acest lucru prin lege;
 2. în legătură cu orice procedură legală potențială sau în curs;
 3. pentru a stabili, exercita sau apăra drepturile noastre legale (inclusiv furnizarea de informații către terți în scopul prevenirii fraudelor și reducerea riscului de credit);
 4. oricărei persoane considerăm în mod rezonabil că s-ar putea adresa unei instanțe sau unei alte autorități competente pentru divulgarea informațiilor personale în cazul în care, în opinia noastră rezonabilă, o astfel de instanță sau autoritate ar putea să dispună divulgarea informațiilor personale.

Cu excepția situațiilor prevăzute în această politică, nu vom furniza informațiile dvs. personale către terți.

F. Securitatea informațiilor dvs. personale

 1. Vom lua măsuri de precauție tehnice și organizaționale rezonabile pentru a preveni pierderea, utilizarea necorespunzătoare sau modificarea informațiilor dvs. personale.
 2. Vom stoca toate informațiile personale pe care le oferiți pe serverele noastre securizate (protejate prin parolă și firewall).
 3. Toate tranzacțiile financiare electronice încheiate prin intermediul website-ului nostru vor fi protejate de tehnologia de criptare.
 4. Ați luat la cunoștință faptul că transmiterea informațiilor pe internet este în mod obișnuit nesigură și nu putem garanta securitatea datelor trimise pe internet.
 5. Sunteți responsabil(ă) pentru păstrarea confidențialității parolei pe care o utilizați pentru accesarea website-ului nostru; nu vă vom solicita niciodată parola (cu excepția momentului când vă conectați pe website-ul nostru).

G. Modificări

Ne rezervăm dreptul de a actualiza această politică din când în când publicând o versiune nouă pe website-ul nostru. Trebuie să verificați ocazional această pagină pentru a vă asigura că înțelegeți orice modificare adusă acestei politici. Vă putem anunța despre modificările aduse acestei politici prin e-mail sau prin sistemul de mesagerie privată de pe website-ul nostru.

H. Drepturile dvs.

Ne puteți solicita să vă oferim orice informații personale deținem despre dvs.; furnizarea acestor informații va fi supusă următorilor termeni:

 1. furnizarea de dovezi suficiente cu privire la identitatea dvs.: o fotocopie legalizată la notar a a actului dvs de identitate, plus o copie certificată „conform cu originalul” a unei facturi de utilități care conține adresa dvs. curentă.

I. Site-uri terțe

Site-ul nostru include hyperlink-uri către și detalii despre site-uri terțe. Nu deținem niciun control și nu de facem responsabili pentru politicile și practicile de confidențialitate ale terților.

J. Actualizarea informațiilor

Vă rugăm să ne anunțați dacă informațiile personale pe care le deținem despre dvs. trebuie să fie corectate sau actualizate.

K. Cookie-uri

Website-ul nostru folosește cookie-uri. Cookie-ul este un fișier care conține un identificator (un șir de litere și numere), care este trimis de un server web către un browser și care este stocat de acel browser. Identificatorul este apoi trimis înapoi la server de fiecare dată când browser-ul solicită o pagină de la acesta. Cookie-urile pot fi cookie-uri „persistente” sau cookie-uri „de sesiune”: cookie-ul persistent va fi stocat de către browser și va rămâne valabil până la data stabilită de expirare, cu excepția cazului în care acesta este șters înainte de data de expirare; pe de altă parte, cookie-ul de sesiune va expira la sfârșitul sesiunii utilizatorului, la închiderea browser-ului. Cookie-urile nu conțin de obicei informații care identifică personal un utilizator, dar informațiile personale pe care le stocăm despre dvs. pot fi legate de informațiile stocate și obținute prin cookie-uri. Pe site-ul nostru folosim atât cookie-uri persistente, cât și de sesiune.

 1. Numele cookie-urilor pe care le folosim pe website-ul nostru și scopurile pentru care sunt utilizate acestea pot fi găsite mai jos:
  1. Folosim Google Analytics și Adwords pe website-ul nostru pentru a recunoaște un computer atunci când un utilizator {INCLUDEȚI TOATE UTILIZĂRILE PENTRU CARE SUNT FOLOSITE COOKIE-URI PE WEBSITE-UL DVS., vizitează website-ul / urmărește utilizatorii cât timp navighează pe website / permite activarea unui coș de cumpărături pe website / îmbunătățește capacitatea de utilizare a website-ului / analizează utilizarea website-ului / administrează website-ul / previne fraudele și îmbunătățește securitatea website-ului / personalizează website-ul pentru fiecare utilizator / direcționează reclame care pot fi de interes deosebit pentru utilizator / descrieți scopul (scopurile)};
 2. Majoritatea browser-elor vă permit să refuzați să acceptați cookie-uri – de exemplu:
  1. în Internet Explorer (versiunea 10) puteți bloca cookie-urile utilizând suprascrierea setărilor de manipulare a cookie-urilor, disponibile printr-un clic pe „Instrumente”, „Opțiuni de Internet”, „Confidențialitate”, apoi „Avansat”;
  2. în Firefox (versiunea 24) puteți bloca toate cookie-urile făcând clic pe „Instrumente”, „Opțiuni”, „Confidențialitate”, selectând „Utilizați setări personalizate pentru istoric” din meniul derulant și debifând „Acceptați cookie-uri de la website-uri”;
  3. în Chrome (versiunea 29), puteți bloca toate cookie-urile accesând meniul „Personalizare și control”, făcând clic pe „Setări”, „Afișați setările avansate” și pe „Setări de conținut”, apoi selectând „Blocați site-urile să trimită orice date” la rubrica „Cookie-uri”.

  Blocarea tuturor cookie-urilor va avea un impact negativ asupra utilizabilității multor website-uri. Dacă blocați cookie-urile, nu veți putea utiliza toate funcțiile de pe website-ul nostru.

 3. Puteți șterge cookie-urile deja stocate pe computer – de exemplu:
  1. În Internet Explorer (versiunea 10), trebuie să ștergeți manual fișierele cookie (puteți găsi instrucțiuni despre cum puteți face acest lucru la http://support.microsoft.com/kb/278835 );
  2. În Firefox (versiunea 24), puteți șterge cookie-urile făcând clic pe „Instrumente”, „Opțiuni” și „Confidențialitate”, apoi selectând „Utilizați setări personalizate pentru istoric”, făcând clic pe „Afișare cookie-uri”, apoi pe „Ștergeți toate Cookie-urile“;
  3. în Chrome (versiunea 29), puteți șterge toate cookie-urile accesând meniul „Personalizare și control”, făcând clic pe „Setări”, „Afișați setările avansate” și pe „Ștergeți datele de navigare”, apoi selectați „Ștergeți cookie-urile și alte date despre website și plugin-uri” și faceți clic pe „Ștergeți datele de navigare”.
 4. Ștergerea cookie-urilor va avea un impact negativ asupra utilizabilității multor website-uri.
to top